Poate să nu pară aşa, dar un robinet care se scurge poate adăuga o sumă considerabilă de bani la factura lunară de apă. Pentru a te convinge de cantitatea de apă pierdută printr-un astfel de incident mărunt, plasează o găleată sau un lighean sub chiuvetă şi lasă-l peste noapte.

Presiunea apei

Presiunea scăzută a apei poate fi indiciul unei probleme atât de simple ca acumularea unei mase de sedimente ce blochează ţeava, sau a uneia serioase, cum ar fi o problemă la liniile principale care vă alimentează locuinţa cu apă. În cazul în care constataţi că una din instalaţiile dumneavoastră sanitare emite apă cu o presiună scăzută, vă sugerăm să faceţi tot posbilul pentru a afla cauza acestei probleme. Cel mai bine este să chemaţi un profesionist de cum observaţi problema.

Scurgeri

Un robinet care curge e un lucru, dar o ţeavă care curge e cu totul altceva. O astfel de problemă este, de obicei, mult mai gravă, şi necesită un preoces mai complex de reparare. Dacă observaţi urme de apă pe pereţi, pe tavan sau pe pe podea, asta însemnă că trebuie să înlocuiţi sau reparaţi ţevile cât mai repede cu putinţă., înainte ca apa să vă cauzeze daune ireparabile. De asemnea, fiţi atenţi la zonele unde apare mucegai, acesta poate sugera că există un loc în care s-a adunat apă, ceea ce înseamnă, cel mai probabil, că, undeva, există o scurgere.

Coroziunea

Ţevile corodate vă pot contamina sursa de apă sau coroziunea se poate extinde într-o arie mai mare a instalaţiei sanitare. Uitaţi-vă după urme verzi, galbene sau portocalii, în jurul supapelor şi la conexiunile dintre ţevi pentru a indentifica dacă încep să fie afectate de coroziune. Ţevile afectate trebuiesc înlocuite numaidecât.

Centrale termince

Există mai multe motive pentru care o centrală termică se poate strica, privându-vă de posibilitatea de a avea apă caldă atunci când aveţi nevoie de ea. Bazinul de apă trebuie curăţat regulat pentru a preveni formarea maselor de sedimente. De asemenea, verificaţi des termostatul şi supapele de alimentare pentru a vă asigura că funcţionează corespunzător.

Unele probleme pot fi evitate, pe când alte coşmaruri casnice sunt inevitabile, în specială dacă instalaţiile dumneavoastră sanitare sunt necalitative sau vechi. Chiar şi aşa, v-am oferit o serie de sfaturi care să vă ajute să preîmtâmpinaţi o problemă sau să minimizaţi daunele pe care vi le poate cauza. Pentru evitarea unor astfel de incidente pentru cât mai mult timp, vă sfătuim să angajaţi o echipă serioasă care să vă monteze instalaţii sanitare şi termice de bună calitate. Pentru astfel de servicii, noi vă stăm întotdeauna la dispoziţie.

Mai multe informati despre servicile noastre le puteti gasi aici:

Instalatii Sanitare

Instalatii Termice

Reparatii / Reabilitare Subsoluri