montaj-centrala-termica-instalatorul-tau

Care sunt pasi pana la montarea unei centrale termice pe gaz?

In vederea instalari unei centrale termice pe gaz, trebuie sa obtineti in primul rand acordul distributorului de gaze in cazul in care nu a existat anterior o instalatie de utlizare a gaze naturale, este necesara suplimentarea debitului sau schimbarea tipului aparatului de utilizare.

Realizarea instalatiei de alimentare, respectiv proiectul si executia trebuiesc facute de o firma autorizata Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

Montarea centralei termice in locul dorit de catre o firma autorizata de Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR).

Care sunt avantajele montari unei centrale termice?

Cel mai important lucru este autodeterminarea confortului si independenta fata de sistemul radet, de cate ori nu se intampla pe parcursul ierni sa regasiti caloriferele nu atat de calde pe cat va doreati sau sa aveti o zi de primavara toamna neobisnuit de rece iar radet sa nu fi dat inca drumul la caldura.

Platesti cat consumi eliminand astfel riscul platii pierderilor din retea, de altfel prin folosirea termostatului in cazul centralelor in condensatie se reduce consumul de gaz cu pana la 30% ceea ce rezulta intr-o economisire majora pe parcursul ierni.

Reducerea cantitati de apa folosita pentru ca centrala iti prepara apa calda menajera intr-un timp mult mai scurt, de multe ori cu cat stai la un etaj mai inalt cu atat timpul de asteptare este mai mare pentru ca apa calda trebuie sa parcurga tot sistemul pentru a ajunge la tine.

Viziteaza si:
Ce calorifer sa aleg?
Montarea obiecte sanitare