De cele mai multe ori, ai nevoie de un instalator pentru a rezolva una din trei probleme: înfundări, fisuri sau scurgeri. În fiecare din aceste cazuri, un lucru e sigur, un set de cunoştiinţe de bază despre instalaţiile sanitare te pot ajuta să reduci daunele produse de problema cu care te confrunţi, punând-o pe standby până vine instalatorul.

Cel mai bun lucru pe care îl poţi face, când ai de-a face cu una din aceste probleme, este să găseşti supapa de închidere. Astfel, întrerupi alimentarea cu apă în zona afectată, reducând drastic cantitatea de apă pierdută şi riscul ca ţeava să explodeze. În cazul unei înfundări, folosirea în continuare a instalaţiei respective poate agrava situaţia. Această supapă se află de obicei în zona de sub chiuvetă, fixată pe ţeava care formează circuitul de apă dintre closet, chiuvetă şi duş. Tot în majoritatea cazurilor, vor fi două supape, una pentru apă caldă, iar cealaltă pentru rece.

La casă, supapa mai poate fi găsită, în afară de locul precizat, în subsol sau în afara casei. Dacă nu o puteţi găsi, şi nu aveţi un instalator pe drum, vă sfătuim să sunaţi la firma care s-a ocupat de instalaţia sanitară din locuinţa dumneavoastră, şi să îi rugaţi să vă îndrume. Unele tipuri de supape pot fi acţionate numai cu ajutorul unei unelte (ex: cheie franceză), de aceea vă sfătuim, dacă aveţi o astfel de supapă, să vă ţineţi în permanenţă unelte în vecinătatea ei.

Este, de asemenea, importat să verificaţi frecvent toate supapele de închidere şi deschidere anexate instalaţiilor dumneavoastră sanitare şi termince. Dacă acestea nu funcţionează în a întrerupe circulaţiile cărora le sunt atribuite, atunci vă sugerăm să chemaţi numaidecât un profesionist. Dacă supapele secundare nu funcţionează, atunci, orice serviciu de întreţinere sau reparare a instalaţiilor dumneavoastră sanitare, va necesita oprirea completă a apei de la sursă, de la supapa principală, lucru care poate fi iritant în cazul unor lucrări de lungă durată.

Mai multe informati despre servicile noastre le puteti gasi aici:

Instalatii Sanitare

Instalatii Termice

Reparatii / Reabilitare Subsoluri