Ştim cu toţii că una dintre cele mai frustrante situaţii cu care ne confrutăm în viaţa de zi cu zi este pierderea unui lucru (în special atunci când ai neapărată nevoie de el). Şi mai frustrant este însă atunci când acel obiect pierdut se află la o apropiere aproape atingibilă şi totuşi abisală, ca atunci când ceva îţi scapă în scrugerea de la chiuvetă. Ştiţi că, deşi este aproape de dumneavoastră, şansele de a-l scoate de acolo de unul singur sunt minime. Dacă obiectul scăpat este de valoare, cum ar fi verigheta, sau un cercel cu valoare sentimentală, primul instinct va acela de a chema un specialist să vi-l recupereze, dar, până să ajungem acolo, haideţi să vedem ce se poate face pe cont propriu.

O primă soluţie ar fi folosirea unui aspirator. Pentru a evita pierderea obiectului în aspirator, vă sfătuim să acoperiţi gura ţevii cu o bucată de nylon sau un ciorap subţire. Astfel, obiectul va rămâne ataşat de gura ţevii, fără a fi tras înauntru.

În cazul în care acest procedeu nu funcţionează, următorul presupune să vă murdărişi puţin mâinile. Mai întâi, trebuie să vă asiguraţi că apa de la chiuvetă este oprită. Există o supapă de pornire şi oprire situată sub vasul chiuvetei. De obicei, sunt două, situate una lângă cealaltă. Una este conectată la duş, sau la toaletă, iar cealaltă la chiuvetă. Dacă nu ştiţi care este care, opriţi-le pe toate, după care porniţi-le din nou. După ce aţi făcut asta, localizaţi trapa U de sub chiuvetă. Veţi avea probabil nevoie de şurubelniţă cu care să deconectaţi trapa U de la ţeava de care e ataşată. Goliţi componenta şi probabil acolo vă veţi găsi obiectul, asta dacă acesta are oarece greutate şi nu pluteşte uşor.

Mai multe informati despre servicile noastre le puteti gasi aici:

Instalatii Sanitare

Instalatii Termice

Reparatii / Reabilitare Subsoluri